Архіпастирський візіт Предстоятеля з нагоди храмового свята

В п’ятницю Світлого тижня, 29 квітня 2022 року, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній з нагоди престольного свята звершив Божественну літургію в храмі на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело», що у столичному житловому масиві Південна Борщагівка.
Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, єпископ Білогородський Іоан, настоятель, благочинний Святошинського і Голосіївського районів міста Києва протоієрей Роман Музика, клір храму та запрошене духівництво.
Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.
Також Митрополит Епіфаній возніс молитву про звільнення України від нашестя чужинців.
Наприкінці літургії Блаженніший владика звернувся до присутніх з першосвятительським словом проповіді, вказавши на важливість Воскресіння Христового, через яке подолано гріх і зло, що панували у людській природі. Окрім того, Предстоятель сказав про особливість відзначення Пасхи Господньої у важких умовах війни. Бо перемога Спасителя над злом наповнює і нас духовною силою протистояти нечестивій російській агресії, а свою милість і перемогу Бог посилає тим, хто бореться праведно, хто не прагне загарбати чуже й захищає свій дім.
Митрополит Епіфаній звернув увагу й на те, що загарбники – росіяни на словах називають себе християнами і нібито виступають за традиційні християнські цінності, однак на ділі несуть смерть, руйнування та страждання, а під час знущань над мирними мешканцями скоюють страшні збочені злочини. Підсумовуючи, Його Блаженство зазначив, що український народ здолає ворога й переможе, оскільки прагне справедливого миру і свободи на своїй Богом даній землі, а ці закономірні речі відповідають правді Божій і тому Господь неодмінно допоможе нам.
На завершення святкового богослужіння відбувся традиційний хресний хід та виголошено многоліття.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.