Введення у храм Пресвятої Богородиці

Свято Введення у храм Пресвятої Богородиці є одним із дванадцятьох найбільших свят року, які відзначає християнська Церква.
Це свято оповідає про дитячі і юні літа Пресвятої Богоматері, про її батьків та передчуття сповнення Господнього промислу – народження Спасителя.
Батьки Діви Марії, праведні Йоаким і Анна, молилися, просячи Бога подарувати їм дитину і дали обітницю, що віддадуть це дитя на служіння Господеві. Вимолена молитвами своїх праведних батьків Пресвята Діва Маріядо трьох років перебувала з ними, але з малого віку знала, що її місце в Божому храмі, де вона матиме змогу виховуватись і вивчати Святе Письмо, сповняючи Божу Волю.
Проста, на перший погляд, подія має насправді дуже глибокий зміст – це символічне відкриття небесних дверей до спасіння.
Про бажання Йоакима і Анни посвятити свою доньку Богові стало відомо багатьом жителям Єрусалиму. З цієї нагоди в їх обителі зібралися родичі і знайомі, а по дорозі до храму Марію супроводжували люди із запаленими світильниками та співом псалмів.
При вході до храму Діву Марію зустріли священники, очолені первосвящеником Захарією, батьком майбутнього Йоана Хрестителя.
Ця зустріч також є глибоко символічною, оскільки саме Йоан Хреститель першим впізнає Спасителя, який прийде прийняти хрещення у водах Йордану. Священник Захарія дозволяє Пресвятій Діві ввійти до «Святого Святих»: місце, куди лише один раз на рік входив первосвященик. Введення Пресвятої Діви у «Святеє Святих» символізувало таїнственне приготування втілення Христа, що стане сповненням Божої обітниці. Із введенням Богородиці до храму наблизився час спасіння людства, наблизилося Царство Боже.
З нагоди свята у нашому храмі було звершено урочисте богослужіння.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.