Освячення Недільної школи – православного будинку дитячої творчості “Джерельце”

   У суботу, 20 жовтня 2012 року з благословення Патріарха Київського і всієї-Руси України Філарета та на запрошення настоятеля храму, протоієрея Валерія Семанцо відбулося освячення новозбудованого приміщення Недільної школи – православного будинку дитячої творчості “Джерельце”. Його очолив намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, єпископ Вишгородський Агапіт. Владиці співслужили настоятель протоієрей Валерій Семанцо, протоієрей Богдан Тимошенко, протоієрей Михаїл Ткач, протоієрей Сергій Петленко та духовенство храму.

Серед великої кількості прихожан та учнів Недільної школи також був присутній член громади, народний депутат України В.Бондаренко. Який зробив вагомий внесок у розбудову парафії ікони Божої Матері “Живоносне Джерело”.

У православному будинку дитячої творчості “Джерельце” будуть навчатися діти не тільки у недільні дні. Заняття будуть проходити майже кожного дня. Будуть діяти різного напрямку гуртки в яких діти зможуть вивчати: іноземні мови, малювання та основи іконопису, співу та хорового співу, художньої вишивки та інше. А у недільні дні школа буде навчати дітей та дорослих Закону Божому, Історії Церкви та іншим церковним предметам.

Важливою частиною навчання Закону Божого являється особиста участь у Богослужіннях, учням буде пропонуватися бути безпосередньо в храмі на Літургії, та приступати до таїнств Сповіді та Причастя Тіла і Крові Христових.

Після освячення преосвященнійший владика Агапіт виголосив проповідь, в якій наголосив на важливість існування Недільних шкіл у сучасному секуляризованому та розпустному світі в якому діти не мають змоги повноцінно розвиватися та рости духовно. Але завдяки Недільним школам діти зможуть рости духовно і тілесно при храмі, навчаючись основам християнської віри.

Після проповіді настоятель, протоієрей Валерій  подякував владиці Агапіту за освячення, також звернувшись до присутніх  з вітальним словом.

До привітань також приєднався В.Бондаренко, подарувавши Недільній школі ілюстровані альбоми по хужожній народній творчості.

Освячення завершилось виступом-вітанням преосвященнійшого владики Агапіта та духовенства вихованцями Недільної школи та многоліттям.

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.