Світле Христове Воскресіння.Пасха.

У ніч з 30 квітня на 1 травня 2016 року, святкується найбільше християнське свято – Світле Христове Воскресіння. Пасхальні богослужіння в нашому храмі очолив настоятель – протоієрей Валерій Семанцо у співслужінні священнослужителів.

Всі свічки та лампади в храмі були запалені від Благодатного вогню, який до нашого храму передали з Єрусалимського храму Воскресіння Христового.

Торжественні богослужіння розпочалися полуношницею. Згодом духовенство та віряни що були присутні в храмі вийшли на хресний хід.

Перед замкненими дверима храму розпочалася Пасхальна утреня та вперше в цьому році заспівали “Христос Воскрес”.

Пасхальна утреня продовжилась Пасхальним каноном після якого настоятель виголосив Оголосительне слово святителя Іоана Золотоустого.

Під час торжественних богослужінь, як завжди, величною окрасою нашого храму став спів хористів під керівництвом Онищенко Л.М.

Далі співалися Пасхальні часи та була відслужена Божественна літургія.

Традиційно у день Святої Пасхи євангеліє на літургії читається різними мовами, тож цього року святе Благовіствування читалося українською, латинською, польською та грецькою мовами.

На запричасному отець настоятель зачитав цьогорічне Пасхальне послання Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

На завершення торжеставенного Богослужіння настоятель освятив артос та прочитав молитви на освячення пасок окропивши приношення святою водою.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.