У столиці відбудують храм благовірного князя Олександра Невського на Галаганах

30 листопада 2013 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав парафію святого благовірного князя Олександра Невського Святошинського благочиння м. Києва, де освятив іконостас і відслужив Божественну літургію у малому храмі на честь великомученика Пантелеймона та звершив чин заснування церкви на честь благовірного князя Олександра Невського.

Перед входом до храму Патріарха Філарета зустріла церковна громада, а дітки недільної школи привітали Владику та піднесли каравай і квіти.

У храмі Святійший Патріарх освятив новий іконостас та звершив Божественну літургію.

Його Святості співслужили: благочинний Святошинського району м. Києва протоієрей Валерій Семанцо, настоятель храму протоієрей Микола Йосифчук, проректор з наукової роботи КПБА протоієрей Віталій Клос та запрошене духовенство.

Під час Божественної літургії, на Малому вході, Святійший Патріарх Філарет удостоїв кліриків храму церковними нагородами: протоієрея Михаїла Йосифчука було нагороджено правом носіння хреста з прикрасами, а священика Володимира Соболя піднесено у сан протоієрея.

Після заамвонної молитви Святійший Владика виголосив проповідь про шанування ікон.

Наприкінці богослужіння, з нагоди 120-річчя освячення Свято-Олександро-Невського храму на Галаганах в Святошинському районі міста Києва, Предстоятель Київського Патріархату відзначив високими церковними нагородами благодійників і доброчинців парафії. Зокрема були нагороджені: народний депутат України Бондаренко Володимир Дмитрович – Орденом Христа Спасителя; депутат Київської міської ради Борисенко Семен Іванович – Орденом Христа Спасителя; голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Бондар Юрій Іванович – Орденом Святого Юрія Переможця; Тарнавський В’ячеслав Володимирович – Орденом Святого князя Володимира ІІІ-го ступеня та Полістрат Таїсія Вікторівна – Орденом Святої великомучениці Варвари.

Після Божественної літургії Патріарх Філарет на церковному подвір’ї звершив чин заснування церкви та освячення хреста на місці будівництва головного храму парафії на честь святого благовірного князя Олександра Невського, який був зруйнований безбожною радянською владою у 1936 році.

Прикрасою святкового богослужіння став спів хору студентів Київської православної богословської академії.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.