МОЗ відновлює співпрацю з Всеукраїнською Радою Церков

11 квітня 2014 року відбулася зустріч Міністра охорони здоров’я Олега Мусія з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій України. Метою зустрічі є відновлення роботи Громадської ради при МОЗ України з питань співпраці з ВРЦіРО, яка впродовж останніх трьох років була призупинена.

Представником від Української Православної Церкви Київського Патріархату був настоятель храму Живоносного Джерела – протоієрей Валерій Семанцо, член Громадської ради при МОЗ України.

Я бачу нашу співпрацю відкритою, чесною і рівноправною. Переконаний, що ця взаємодія буде корисною для українського народу. У нас спільна гуманітарна місія. Разом ми зможемо досягти успіху в розбудові суспільства, де морально-етичні засади будуть визначальними, а виконання етичного професійного кодексу, зокрема, кодексу медичного працівника – обов’язковим”, – сказав міністр Олег Мусій.

Члени Всеукраїнської Ради Церков повністю підтримали позицію глави МОЗ про необхідність заборони реклами алкогольних і тютюнових виробів з метою запобігання заохоченню дітей і молоді до їх вживання.

Серед подальших напрямків спільної роботи були визначені наступні: надання безкоштовної медико-психологічної допомоги учасникам національного спротиву; проведення санітарно-просвітницької роботи та сприяння розвитку соціальної реклами; розвиток паліативної та хоспісної допомоги; боротьба з поширенням ВІЛ/СНІД через пропагування традиційних для України родинних цінностей та інше.

Учасники зустрічі домовилися доопрацювати угоду про співробітництво та положення про Громадську раду, делегувати до її складу нових представників від церков і релігійних організацій та визначити відповідальних за співпрацю з боку МОЗ.

Священики та представники релігійних організацій подякували Олегу Мусію за відновлення діалогу та привнесення у владу нових професійних і моральних стандартів.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.