Михайлівський Золотоверхий монастир відзначив свою 14 річницю відновлення

25 травня 2014 року Києво-Михайлівський Золотоверхий монастир відзначив 14 річницю відновлення та освячення головної святині – Михайлівського собору. З нагоди свята у обителі відбулися торжественні богослужіння, які очолив священноархимандрит монастиря Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

25 травня 2014 року, з нагоди 14 річниці освячення Михайлівського собору столиці, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відслужив Божественну Літургію.

На площі перед двінницею Михайлівського монастиря Предстоятеля Київського Патріархату зустрів намісник монастиря – єпископ Вишгородський Агапіт, єпископат, братія монастиря та запрошене духовенство. Урочистою ходою священнослужителі прослідували до Михайлівського собору.

Його Святості співлужили: намісник Михайлівського Золотоверхого монастиря, єпископ Вишгородський Агапіт, керуючий справами Київської Патріархії; Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній; запрошений єпископат, братія Михайлівської обителі, запрошене духовенство.

На запрошення намісника Михайлівського Золотоверхого монастиря, єпископа Вишгородського Агапіта в святкових заходах взяв участь настоятель храму Живоносного Джерела – протоієрей Валерій Семанцо.

Опісля Причастя мирян з проповіддю до присутніх звернувся Святійший Патріарх Філарет. Предстоятель Київського Патріархату привітав парафіян монастиря з річницею відновлення і освячення Михайлівського собору.

Після Літургії відбувся Хресний хід навколо головного собору обителі і відслужений молебень за мир в Україні та позбавлення Вітчизни від нашестя ворогів.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.