У Києві освятили купол і хрест храму на честь святителя Димитрія Ростовського

24 травня 2014 року в Cвятошинському районі міста Києва відбулося освячення купола і хреста новозбудованого храму на честь святителя Димитрія Ростовського.

З благословення Святійшого Патріарха Філарета чин освячення купола і хреста очолили вікарії Київської єпархії: архієпископ Богуславський Олександр та єпископ Васильківський Лаврентій. Архієреям співслужили благочинний Святошинського та Голосіївського районів столиці – протоієрей Валерій Семанцо, настоятель храму ієрей Олексій Решетняк та духовенство Святошинського благочиння.

Під час освячення також молилися: меценати створення храму – правозахисник Ірина Сисоєнко, голова Святошинської районної адміністрації Олександр Кулик, громада храму та мешканці Святошинського району.

По освяченні до присутніх з архіпастирським слово звернувся архієпископ Олександр. Владика привітав вірних та духовенство зі знаменною подією. “Це ще одне місце, звідки буде звучати молитва до Бога. Ця молитва, як невелике джерело, яке впадає в річку, а потім в море, об’єднатися з молитвами всього світу”, – зазначив архіпастир.

Опісля освячення була відслужена молитва за мир в Україні та позбавлення нашої Вітчизни від нашестя ворогів.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.