День тезоіменитства Святійшого Патріарха Філарета

14 грудня Православна Церква відзначає день пам’яті святого праведного Філарета Милостивого, який є також і днем тезоіменитства Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. За традицією з цієї нагоди до столиці прибули архієреї Київського Патріархату для того, щоб розділити радість свята у спільному богослужінні.

13 грудня 2014 р. Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні архієреїв та духовенства звершив у Володимирському кафедральному соборі всенічне бдіння.

За богослужіннями у Володимирському кафедральному соборі також молився настоятель храму Живоносного Джерела – протоієрей Валерій Семанцо.

У сам день свята, 14 грудня Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відслужив Божественну літургію.

Після літургії та подячного молебню від імені єпископату, духовенства і мирян, які молилися на богослужінні, до Предстоятеля зі словом вітання звернувся Патріарший намісник, постійний член Священного Синоду митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній.

Після привітального слова до присутніх зі словом подяки звернувся Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Завершилося богослужіння урочистим многоліттям.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.