Храмове свято ікони Божої Матері “Живоносне Джерело”. Візит Святійшого Патріарха Філарета

17 квітня 2015 року, з нагоди храмового свята, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у храмі на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” на Борщагівці у Києві.

Святійшого Патріарха за доброю традицією зустріли настоятель храму протоієрей Валерій Семанцо та  вихованці недільної школи, які піднесли йому коровай.

Під час літургії Святійшому Владиці співслужили: Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, керуючий справами Київської Патріархії, єпископ Вишгородський Агапіт, настоятель храму протоієрей Валерій Семанцо, благочинний Святошинського та Голосіївського  районів столиці, клір храму та запрошене духовенство.

Також за богослужінням молився клірик Паризької єпархії священик Серафим.

Архіпастир звершив хіротонію у ієреї над дияконом Андрієм Тищенком та над чтицем Валентином Серовецьким у дииякони.

Наприкінці літургії Патріарх Філарет звернувся до віруючих з Первосвятительським словом.

Було звершено урочистий хресний хід з читанням Євангелія. Після літургії для усіх парафін відбувся традиційний благодійний обід.

Після урочистостей Святійший Патріарх Філарет провів зустріч із активістами Київського Патріархату, які під керівництвом протоієрея Богдана Тимошенка організовують привезення із Словаччини медикаменти для мирних мешканців Донбасу, які постраждали від російської військової агресії.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.