Освячення новозбудованого храму на честь святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських в місті Боярка

20 травня 2016 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив освячення храму побудованого на честь Святителя Миколая архиєпископа Мир-Лікійських, чудотворця. 

На подвір’ї храму Його Святість зустріли дітки, які привітали Предстоятеля віршами та піднесли запашний каравай.

Настоятель храму протоієрей Василій Лило подав Святійшому Владиці хрест та запросив його звершити освячення храму і Божественну літургію.

Патріарху співслужили: Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, архиєпископ Чернігівський та Ніжинський Євстратій, настоятель храму протоієрей Василій Лило, настоятель храму “Живоносного Джерела” протоієрей Валерій Семанцо та запрошене духовенство благочиння.

За богослужінням молився мер міста Боярки Зарубін Олександр Олександрович. Співав хор Київської православної богословської академії під керівництвом регента – диякона Юрія Мигаля.

Після запричасного Святійший Владика звернувся до присутніх з проповіддю, у якій привітав парафіян із завершення будівництва храму на честь святителя чудотворця Миколая та освяченням престолу.

За старання у будівництві храму Святійший Патріарх Філарет відзначив орденом святителя Миколая Вижанова Сергія Васильовича, а також Патріаршими грамотами Чернійчука Михайла Вікторовича, Комарницького Антона Антоновича та Костроміну Ларису Петрівну.

Насамкінець Святійший Патріарх Філарет оглянув церковне подвір’я та благословив віруючих.]

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.