Вшанування святої великомучениці Варвари

17 грудня 2016 року Православна Церква вшановує пам’ять святої великомучениці Варвари, мощі якої вже понад 900 років зберігаються у Києві та півстоліття з цього часу – у Володимирському кафедральному соборі столиці. Щороку у соборі відбуваються особливі урочисті богослужіння на честь великомучениці Варвари й тисячі прочан приходять поклонитися великій святині.
Напередодні свята, 16 грудня 2016 р. увечері, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні єископату та численного духовенства звершив Всенічне бдіння.
17 грудня cвяткування розпочалися з самого ранку. Вже о 6.30, коли духовенство собору готувалося до ранної літургії, до раки з мощами святої вмц. Варвари почали линути кияни та гості міста. Цього дня Святійший Патріарх Філарет у співслужінні ієрархів, які молились за Всенічною, звершив Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого.
Після літургії відбувся молебень перед мощами святої Варвари. Святійший Патріарх Філарет прочитав молитву до великомучениці, а потім все духовенство під спів величання приступило до святині. В урочистих святкуваннях взяли участь настоятель храму ікони Божої Матері протоієрей Семанцо та гість із Франції – архімандрит Амфілохій (Бесон), намісник Свято-Архангельського монастиря у Марселі.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.