Урочистості в день пам’яті священномученика Макарія, митрополита Київського.

14 травня 2017 року у неділю 5-ту після Пасхи Православна Церква також вшановує пам’ять священномученика Макарія, митрополита Київського, Галицького і всієї Руси, нетлінні і чудотворні мощі якого спочивають у Володимирському кафедральному соборі столиці. Також цього дня повнота Української Православної Церкви Київського Патріархату відзначає 51-шу річницю служіння Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета на Київській архієрейській кафедрі. За всю понад тисячолітню історію Української Церкви – це найдовший період неперервного служіння на Київському престолі.
14 травня 1966 р. владика Філарет був призначений архієпископом Київським і Галицьким, Патріаршим Екзархом всієї України та з того часу в сані архієпископа, митрополита, а з жовтня 1995 р. – Патріарх Української Православної Церкви.
З нагоди свята у Свято-Володимирському кафедральному соборі були відправлені Всенічна та Божественна літургія.
Його Святості співслужив собор архієреїв Української Православної Церкви Київського Патріархату з України та закордону, численне духовенство міста Києва, Київської та інших єпархій, які прибули до столиці.
За богослужінням також молилися викладачі та студенти Київської православної богословської академії, духовенство і віряни Київського Патріархату з Франції, Австралії та Італії.
Після закінчення Літургії Предстоятель очолив молебень до священномученика Макарія, перед його нетлінними і чудотворними мощами. Потім, під багаторазовий спів величання святому Макарію, Патріарх, архієреї, духовенство та парафіяни благоговійно приклалися до мощей священномученика.
Урочисте богослужіння завершилося уставним многоліттям.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.