Архієрейське Богослужіння у Мадриді (Королівство Іспанія)

4 березня 2018 року, в другу неділю Великого посту, в день пам’яті святителя Григорія Палами, архієпископа Фесалонікійського, а також всіх преподобних Києво-Печерських, в.о Екзарха Європи, голова Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон відвідав Свято-Воскресенську парафію м. Мадрид (Іспанія), де очолив Божественну літургію.Архіпастирю співслужили: заступник голови УЗЦЗ архімандрит Кіріон (Інасарідзе), голова Місійного відділу при УЗЦЗ, настоятель парафії ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» м. Києва протоієрей Валерій Семанцо, настоятель парафії протоієрей Михайло Гориславець та клірик парафії ієрей Миколай Курч.
За архієрейським богослужінням велично співав хор під керівництвом регента Анастасії Геть.
Під час Малого входу архієпископ Іларіон, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, нагородив протоієрея Михайла Гориславця черговою богослужбовою нагородою – правом носіння хреста з прикрасами.
За Божественною літургією підносились молитви за Україну та Іспанію, а також за воїнів, які захищають Незалежність України на Донбасі.
По завершенні богослужіння владика Іларіон звернувся до присутніх з повчальним словом та відзначив голову громади, регента хору Геть Анастасію, скарбника Горошко Марію, старосту Яворського Ігоря, благодійників Бідей Івана, Стельмаха Василя, Процик Василя, Лисобей Василя та парафіян Рихлюк Олену, Левицьку Ориславу, Тарах Катерину, Стасюк Ларису, Папінко Романа, Горошко Ярослава, Мартинюк Володимира і Літвінчук Богдана Архієрейськими благословенними грамотами. В свою чергу протоієрей Михайло Гориславець, від імені громади, подякував архіпастирю і прибулому духовенству за візит та звершену молитву.
Завершилось богослужіння молитвою за Україну «Боже, Великий Єдиний» та спільною світлиною.
5 березня 2018 року, перебуваючи з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета у Мадриді, в.о Екзарха Європи, голова Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон відвідав Посольство України в Королівстві Іспанія, де провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Іспанії Анатолієм Щербою.
Владику супроводжували: голова місійного відділу при УЗЦЗ протоієрей Валерій Семанцо, настоятель Свято-Воскресенської парафії у Мадриді протоієрей Михайло Гориславець, клірик парафії ієрей Миколай Курч та голова парафіяльної ради Свято-Вознесенської парафії у Малазі Марія Аннюк.
Під час зустрічі Анатолій Анатолійович привітав владику з першим офіційним візитом до Мадриду та розповів про історію і сучасний стан взаємостосунків України та Іспанії. Дипломат також відзначив велику роль Української Православної Церкви Київського Патріархату у становленні в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви та висловив подяку за соціальне служіння, яке Українська Церква звершує, допомагаючи українському війську, вимушеним переселенцям і всім, хто має потребу.У свою чергу архієпископ Іларіон, передав вітання від Святійшого Патріарха Філарета, відзначив важливу роль і діяльність українських дипломатів в Іспанії, розповів про сучасний стан парафій УПЦ Київського Патріархату в Іспанії та Європейському Екзархаті, а також благословив дипломатів на успішну службу на благо Батьківщини та українського народу.
Наприкінці зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.