Святкування Дня народження Патріарха Філарета

Благочинний Святошинського і Голосіївського районів міста Києва, настоятель храму на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” митрофорний протоієрей Валерій Семанцо взяв участь у святковому богослужінні з нагоди 90-ліття Святішого Патріарха Філарета.

23 січня 2019 року Святіший Патріарх Філарет відзначає своє 90-ліття від дня народження. З цієї нагоди у Свято-Володимирському кафедральному соборі м. Києва було звершено Божественну літургію, яку очолив ювіляр – Патріарх Філарет.
Його Святості співслужили сонм архієреїв та численне духовенство Православної Церкви України. Після богослужіння єпископат, священнослужителі та парафіяни мали змогу особисто привітати ювіляра з днем народження.
Після літургії та подячного молебня від імені єпископату, духовенства і вірян до Святішого Патріарха Філарета зі словом вітання звернувся митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, котрий також подарував Архіпастирю просфору та великий букет квітів.
Потім до присутніх з повчальним словом звернувся Святіший Патріарх Філарет.
Урочисте богослужіння транслювалося у ефірах “5 каналу”, “1+1”, “Еспресо” та інших українських телеканалів.
Після молитви Святіший владика поспілкувався з представниками ЗМІ.
З нагоди ювілею Патріарха Філарета вітали архіпастирі, духовенство, численні політичні і громадські діячі, очільники і представники Церков і релігійних організацій, військовослужбовці, парафіяни, а також надійшло багато вітальних адрес.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.