Урочисті заходи з нагоди тридцятиріччя ЗЗСО № 281 міста Києва

З0 років для навчального закладу – не такий уже й великий вік. Є у Святошинському районі школи й «старші». Але ЗЗСО № 281 займає в низці закладів освіти району особливе місце. Тому на святкування її 30-річчя зібралося стільки друзів, колег і почесних гостей. Серед них: голова Святошинської РДА Володимир Каретко, заступник голови Наталія Гусєва,– помічник народного депутата України Олександра Третьякова Ніна Роговець, Глава офісу Ради Європи в Україні пан Мортен Енберг, перший заступник міністра інформаційної політики України Джапарова Еміне Айяровна, керівник проекту «Свобода медіа в Україні» (Офіс Ради Європи в Україні) пані Сюзанна Мнацаканян, завідувач сектору з питань Європейської інтеграції Міністерства інформаційної політики України Василенко Людмила Вікторівна, депутат Київської міської ради Володимир Лєвін, начальник районного управління освіти Юрій Дубовецький, Благочинний Голосіївського та Святошинського благочинь УПЦ, Протоієрей Храму Живоносного Джерела Казанської Ікони Божої Матері Валерій Семанцо та інші.
25 січня 1989 року школа № 281 прийняла перших вихованців. У ній було 27 класів, у яких вчилося 753 учня. На сьогодні в цьому храмі науки 45 класів, з яких 8 – спеціальних і 4 класи з інклюзивною формою навчання, у яких навчається 93 дитини з особливими потребами з 1200 школярів.
Тепло вітали на святі першого директора закладу Забарну Віру Михайлівну. Колеги, колишні учні висловили багато вдячних слів на її адресу та присвятили їй пісню.
Сценарій сьогоднішнього ювілею був побудований наче екскурс з минулого школи до її далекого майбутнього. У залі демонструвалося багато історичних слайдів: від закладання фундаменту школи до її сьогоднішніх сучасних надбань і досягнень.
«Для світової історії – це лише коротка мить, але для нас – це ціле життя. Ювілей школи – не тільки історична віха, але і своєрідна межа, що дає можливість оцінити пройдений шлях, згадати добрим словом тих, хто присвятив своє життя, свій педагогічний талант рідній школі, і, звичайно, уточнити плани на майбутнє», – сказала нинішній директор школи Людмила Цимбал.
На сьогодні ЗЗСО № 281 – це сучасна, оновлена, креативна школа, інклюзивна за своєю філософією. Вона є піонером інклюзивної освіти в районі. Ще 2011 року тут було відкрито класи для навчання дітей з особливими освітніми проблемами. І в цьому головна заслуга досвідченого керівника, чарівної, талановитої жінки, справжньої господині школи – Людмили Цимбал.
Та без допомоги вірних друзів і помічників цей шлях долати було б надто важко й довго, а може й зовсім не сила. Тому з вдячністю за розуміння, підтримку та допомогу в реалізації сміливих ідей і проектів під час урочистостей було відзначено голову Святошинської РДА Володимира Каретка, заступника голови Наталію Гусєву, народного депутата України Олександра Третьякова, депутата Київради Володимира Лєвіна та начальника районного управління освіти, молоді та спорту Юрія Дубовецького.
Наприкінці заходу всім присутнім було запропоновано уявити майбутнє улюбленої школи, побачити школу майбутнього крізь віртуальні окуляри. На такій оптимістичній ноті й завершувалося це чудове, душевне святкування 30-річчя ЗЗСО № 281.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.