Митрополиче богослужіння у Броварах

Благочинний Святошинського і Голосіївського районів м. Києва, настоятель храму на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” протоієрей Валерій Семанцо відвідав Свято-Покровську парафію м. Бровари 20 квітня, де, на запрошення місцевого настоятеля протоієрея Михаїла Лесюка, взяв участь у архіпастирському служінні Божественної літургії, яку очолив предстоятель Православної Церкви України Блаженніший митрополит Епіфаній.

Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України співслужили настоятель храму, благочинний Броварського району та секретар Переяславського єпархіального управління прот. Михаїл Лесюк разом із запрошеним духовенством.

Під час богослужіння, на малому вході, Блаженнійший Митрополит Епіфаній з нагоди свята Пасхи відзначив священнослужителів богослужбовими нагородами.

Першосвятитель у своїй проповіді наголосив на примиренні з ближніми під час Великого посту та роз’яснив значення для кожного із нас воскресіння Господом праведного Лазаря.

«У дні Великого Посту треба примиритися з ближніми, стати кращими,

духовно переродитися й оновитися. Бог чекає кожного, не залежно від тієї години в яку він приходить, всіх Господь милує і приймає. Головне – внутрішня зміна та внутрішнє бажання до цієї зміни», – сказав Митрополит.

Також Предстоятель закликав уникати ворожнечі та проявляти євангельську любов до ближніх.

«Треба уникати того, що руйнує наші стосунки із Богом, проявляти любов. Бо якщо між нами не буде панувати любов, а буде ворожнеча, то Бога серед нас не буде. Ми повинні це добре пам’ятати», – наголосив Митрополит Епіфаній.

Предстоятель Православної Церкви України наголосив, що Спаситель через воскресіння праведного Лазаря дає надію, що кожен із нас воскресне, коли Господь прийде вдруге судити вселенну.

«Господь сказав: «Я є воскресіння і життя. І кожен, хто вірує в Мене, якщо і помре – житиме вічно». Це дає нам надію, що кожен із нас не тільки душею, а й тілесно воскресне свого часу, коли Господь сподобить цього», – резюмував Предстоятель.

Після завершення Богослужіння настоятель парафії подякував Предстоятелю за архіпастирський візит.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.