Освячення відреставрованого пам’ятника у Михайлівському Золотоверхому монастирі

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 24 серпня 2019 року в День 28-ї річниці відновлення Незалежності України взяв участь у відкритті відреставрованої скульптури «Жертвам за віру», що на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

У заході також взяли участь архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, єпископ Васильківський Лаврентій, духовенство академічного храму святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, всечесна братія монастиря та столичне духовенство, у числі котрого був благочинний Святошинського і Голосіївського районів міста Києва, настоятель храму на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” протоієрей Валерій Семанцо.

Предстоятель звершив Чин освячення пам’ятника та звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

Митрополит Епіфаній наголосив на важливості молитви за захисників, які боролися за віру й багато з них зокрема боролися, щоб Михайлівський Золотоверхий собор не було зруйновано.

Також Предстоятель закликав берегти дар сводоби і незалежності як державної, так і церковної.

Його Блаженство відзначив медалями святого архістратига Божого Михаїла тих, хто долучився до відновлення пам‘ятного знаку: скульптора Прокопова Євгена, архітектора Поповича Нестора, мецената Романюка Бориса, Куща Анатолія, Шевелюка Валерія.

Також Митрополит Епіфаній вручив Благословенні грамоти Валоващуку Володимиру, Навроцькому Генадію, Ганнику Володимиру, Павлючку Павлу та Руднєву Володимиру.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.