Богослужіння з нагоди першої річниці Об’єднавчого Собору

В першу річницю Об’єднавчого Собору і постання єдиної помісної Української Православної Церкви, 15 грудня 2019 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.
Предстоятелю співслужили архієреї і духовенство зі всієї України, в числі яких був настоятель храму на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” протоієрей Валерій Семанцо, а також представники Вселенської Патріархії та монастирів Афону. Наприкінці літургії Блаженнійший владика виголосив першосвятительське слово. Митрополит Епіфаній закликав, в першу чергу, за все дякувати Богу – за Його милість і благодіяння для Церкви і України.
Також Митрополит висловив подяку Його Всесвятості Патріарху Варфоломію й представникам Вселенського Патріархату, які сприяли єднанню українського православ’я, а також п’ятому Президенту України Петру Порошенку.
«За рік часу ми можемо засвідчити, що Господь сподобив нас великих успіхів і завдяки нашій єдності ми маємо перші визнання з боку Помісних Церков. Я переконаний, що в наступному році ще декілька Церков визнають наш автокефальний статус. Вороття назад ніколи не буде, бо Православна Церква України відбулася. Отож ми повинні надалі наполегливо трудитися і нехай Господь надихає кожного з нас», – сказав Предстоятель
Його Блаженство також наголосив, що хоч зараз ми проходимо випробування, однак Церква постійно молиться за свій народ, за українських воїнів, які захищають нашу незалежність і за тих, які вже увійшли у вічність.
«Сьогодні ми також по особливому молимось, щоб в нашій країні запанував справедливий мир», – зазначив Митрополит Епіфаній.
Далі, до Предстоятеля, духовенства та вірян Православної Церкви України з вітальним словом звернулися митрополит Гальський Еммануїл та п’ятий Президент України Петро Порошенко.
Завершилося урочисте богослужіння святковим многоліттям.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.