Упокоївся настоятель храму митрофорний протоієрей Валерій Семанцо

Дорогі брати і сестри!

13 вересня 2020 року, на 66-му році життя після важкої хвороби відійшов до Господа протоієрей Валерій Семанцо, благочинний Святошинського і Голосіївського районів м. Києва та настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело», багаторічний викладач, інспектор Київської духовної академії і семінарії.

Протоієрей Валерій Семанцо народився 2 березня 1955 року у селі Малі Дорогостаї, Млинівського району на Рівненщині, а 1957 року родина переїхала до Закарпаття (село Страбичове Мукачівського району). Свій церковний шлях розпочав від 1986 року, як співак у хорі Володимирського кафедрального собору м. Києва, а у відродженій Київській духовній семінарії став регентом хору та викладачем співу. А невдовзі, в 1989 році – прийняв священний сан на свято Успіння Пресвятої Богородиці.

З 1992 року – викладач, а згодом (1994-1996) й інспектор КДАіС УПЦ Київського Патріархату та регент хору Академічного храму. 27 березня 1996 року призначений настоятелем парафії на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» на Південній Борщагівці, яку протягом 20 років розбудовував та відроджував з руїн, а відновлена святиня є духовним центром не тільки Святошинського району, але й окрасою міста Києва. Отець Валерій доклав чимало зусиль до відродження духовності українського народу, як благочинний Святошинського і Голосіївського районів м. Києва.

Упродовж останнього місяця отець Валерій боровся з тяжкою хворобою, яка мала складний перебіг та дала незворотні процеси в організмі. Вдень, 13 вересня 2020 р., у лікарні він відлетів у небесні оселі до Бога.

Добрий пастир і невтомний працівник на ниві Христовій, відданий служитель Православної Церкви та українського народу, обдарований різними талантами вчитель і наставник декількох поколінь студентів духовних шкіл, люблячий батько для родини й парафіян та щирий молитвеник за своїх духовних дітей! Хто мав честь з ним бути знайомим, і мав можливість розділити спілкування – у того він назавжди залишиться в серці, як джерело невичерпної енергії, оптимізму й життєвої радості.

Клір та парафіяни храму на честь ікони Божої Матері”Живоносне Джерело” приносять свої щирі співчуття родині та усім, хто знав і любив його, в зв’язку з непоправною втратою.

Нехай Милосердний Господь прийме його душу до небесних осель у місці світлім, у місці квітучім, у місці спокою, де нема ні недуги, ні скорботи, ні зітхання!

Царство Небесне, вічна пам‘ять та вічний спокій протоієрею Валерію – Вчителю, Наставнику й Другу!

16 вересня 2020 року відбудеться заупокійне богослужіння в храмі ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” (вул. Симиренка, 12).

9:00 – Божественна Літургія;

11:00 – чин похорону.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.