Заупокійне богослужіння за спочилого протоієрея Валерія Семанцо

16 вересня 2020 року Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній  звершив на подвір’ї храму на честь Ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» чин похорону новопреставленого протоієрея Валерія Семанцо.

Перед цим у храмі була відправлена Божественна літургія, яку очолив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій у співслужінні єпископа Запорізького і Мелітопольського Фотія та собору духівництва Київської єпархії.

Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили єпископ Фастівський Володимир, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій та численне духовенство.
За богослужінням молилися рідні, близькі та паства спочилого протоієрея Валерія.
Перед початком відправи Його Блаженство звернувся до присутніх зі словом.
«Сьогодні ми зібралися, щоб провести в останню путь людину, яка багато потрудилася для розбудови помісної Української Православної Церкви. Отець Валерій не сумнівався в обраному шляху, він радів, що дожив до того, про що мріяли багато українців – отримання Томосу про автокефалію нашої Церкви. Це сталося завдяки і його праці. Будучи викладачем він виховав не одне покоління священників, які зараз розбудовують Церкву по всій Україні. На цьому місці, де ми зараз стоїмо, раніше була руїна і саме протоієрей Валерій поклав основу свого життя, для розбудови цього храму і духовного центру, які назавжди залишаться, як пам’ять про нього», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

«Смерть не є актуальною для нас, бо Христос переміг її. Час відходу кожної людини в інший світ є для нас таємницею, але як по-різному достигають плоди на одному дереві, так і люди достигають до Царства небесного по-різному. І сьогодні отець Валерій долучається до Церкви небесної, Церкви торжествуючої. Він був достойним священником, батьком і милостивою людиною. Тож нехай Господь простить йому усі свідомі і несвідомі провини та упокоїть у Царстві небесному», – підсумував Предстоятель.

Протоієрей Валерій Семанцо був похований на Братському кладовищі (вулиця Симиренка, 16).

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.