Храмове свято у Червонограді

17 грудня 2021 року, у день пам’яті святої великомучениці Варвари, яка вважається покровителькою гірників, на запрошення настоятеля одноіменного храму у шахтарському місті Червонограді Львівської області митрофорного протоієрея Олега Дяковича митрополит Львівський УПЦ (ПЦУ) Макарій очолив Божественну літургію з нагоди престольного свята у співслужінні архієпископа Тернопільського і Бучацького Тихона, за участю запрошеного духовенства, парафіян та гостей. На святковому богослужінні був присутній також благочинний Святошинського і Голосіївського районів м. Києва, настоятель храму на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” протоієрей Роман Музика, котрий цими днями відвідував своє рідне місто.
Під час літургії архієреями було піднесено до Господа молитву за Україну та її народ, а також до великомучениці Варвари за постійне заступництво та допомогу на шляху спасіння. Митрополитом Макарієм було звершено дияконську хіротонію над студентом Львівської духовної семінарії святого апостола і євангелиста Іоана Богослова Володимиром Довгайчуком.
На завершення літургії керуючий Львівською єпархією висловив вдячність настоятелю храму за запрошення, архієпископу Тихону та священникам – за спільну молитву, а також привітав парафіян із храмовим святом, а новорукопокладеного диякона – з важливим та пам’ятним днем його хіротонії, побажав усім Божого благословіння, миру та добробуту.
Святкування завершилися словами подяки настоятеля, отця Олега, співом многоліття, чином малого освячення води на церковному подвір’ї та хресним ходом навколо храму.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.