Храмове свято у Пирогощі

У величне дванадесяте свято Успіння Божої Матері, 28 серпня 2022 року, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав у столиці храм Успіння Пресвятої Богородиці (Пирогощі), де очолив урочисту Божественну літургію.
Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили архієпископ Богуславський Олександр, єпископ Бориспільський Антоній, настоятель храму протоієрей Федір Вархоляк, клірики храму та запрошенедуховенство, в числі якого був благочинний Святошинського і Голосіївського районів м. Києва, настоятель храму на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” протоієрей Роман Музика.
За богослужінням Митрополит Епіфаній возвів до сану протодиякона клірика храму Ярослава Занька.
Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.
Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу, наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.
На завершення Божественної літургії відбувся святковий Хресний хід навколо храму, після якого Блаженніший владика відзначив церковними нагородами заступника Міністра охорони здоров’я та Головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, представників Центру громадського здоров’я МОЗ України та благодійників храму.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.