Престольне свято нашого храму

Одразу після віддання свята П’ятидесятниці Церква вшановує пам’ять усіх святих, що відвіку догодили Богові. Серед них – і праотці, старозавітні патріархи, пророки, праведники, новозавітні апостоли, мученики, сповідники, преподобні, безсрібники, чудотворці. Церква прославляє цього дня подвиг відомих і невідомих людей, котрі полюбили Бога понад усе, зреклися гріха, позбулися беззаконня. Приклад їх є повчальним і гідним наслідування для віруючих усіх часів. Вони є свідченням прояву Божої любові і благодаті у світі земному, вони є загальним дороговказом до життя вічного, нетлінного.
Для нашого храму цей день особливо урочистий, бо другий престол церкви на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” посвячений на честь Усіх Святих. До того ж, завдяки зусиллям нашого настоятеля, отця Валерія, Всіхсвятський приділ прикрашає релікварій із понад 50-ма частками мощів шанованих святих.
З нагоди престольного свята у нашому храмі були відправлені статутні Богослужіння, які очолив отець Валерій у співслужінні місцевого кліру та гостя із Франції – ієромонаха Максима (Моріса), насельника Свято-Михайлівського монастиря у Марселі.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.