День усіх святих землі Української

Сьогодні наша Свята Православна Церква урочисто вшановує світлу пам’ять своїх співвітчизників, які прославляючи Бога під час свого земного життя, заслужили собі вічність і нині славословлять Господа в Його Небесних оселях, не залишаючи нас на цій дорозі на самоті і вчать терпеливо нарікаючи нести хрест. 
Українські святі, як і інші святі, відповіли любов’ю на любов Божу, вони зрозуміли просту істину, що коли Хтось помирає за них, то єдиною і правильною відповіддю на таку жертву буде стати таким, щоби смерть Його не була марною. Святі взявши на себе свій хрест – зреклися усього, що розпинає і убиває Христа. В свідомості українців виробились певні знання, вони розуміли, що не достатньо виконувати заповіді, але потрібно ще і повністю себе віддавати на служіння правді. Треба зректися свого «Я», і не жити за бажаннями свого гріховного серця, а жити так, як навчає Христос, взяти свій хрест. Вони зрозуміли, що справжнє християнство там, де є самозречення. Своїм подвижницьким життям наші українські святі перемогли гріх, диявольські спокуси. Вони стали нашими небесними заступниками та є дороговказом у духовному житті. З прийняттям Християнства в наших пращурів змінились цінності у житті, свідомість, нова віра творила велику просвітницьку діяльність серед людей. Цей дух Христової віри допомагав усім українським святим неодноразово долати всі випробовування у житті.
З нагоди свята в нашому храмі відбулося Богослужіння, яке очолив настоятель, отець Валерій у співслужіння місцевого кліру.
Також радість свята з нами розділили:
протоієрей Микола Кривоніс, настоятель храму св. Архістратига Михаїла у м. Хадсон (Гудзон), штат Нью-Йорк, США (УПЦ у США, Константинопольський Патріархат);

протоієрей Роман Борис, настоятель храму св. Архістратига Михаїла, Михайлівська Борщагівка, Київ.
Упродовж трьох місяців о.Роман виконував обов’язки війського капелана у зоні проведення АТО. Особливістю його служіння було те, що він мав змогу відвідати багато підрозділів ЗСУ завдяки пересувному храму, обладаному у військовій машині.
За свою громадсько-патріотичну роботу о. Роман Борис був відзначений подячною грамотою від Святошинської РДА.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.