Ювілей церковнослужителя

Дзвони є окрасою та невід’ємним атрибутом православного церковного Богослужіння. Кожна громада прагне, по можливості, влаштувати дзвінницю, щоб особливий церковнослужитель – дзвонар закликав віруючих до початку спільної молитви, а відсутнім сповіщав про види та етапи Богослужіння, які відбуваються.
З волі Божої, у нашому храмі вже 20 років має послух дзвонаря Роман Захарченко (від серпня 1999 року). У недільні та святкові дні з височини бань храму на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” він мелодійно закликає віруючих у церкву для молитви. Втім, Роман має активну позицію не лише у житті релігійної громади. Він є автором кількох історичних праць у царині історії Української Церкви (зокрема надзвичайно велику цінність для нас становить його твір “Борщагівська святиня. Нарис історії храму Ікони Божої Матері “Живоносне Джерело”. К., 2006). Окрім цього Роман є людиною військовою і проходить службу у Заслуженому академічному зразково-показовому оркестрі Збройних Сил України в якості музиканта.
Церковна громада нашого храму вдячна пану Роману за його сумлінну багаторічну працю задля добробуту найвизначнішої православної святині Борщагівки! Ми молитовно бажаємо, щоб Господь зберігав його сили і натхнення у служінні Українській Церкві на многії літа!

 

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.