Візит офіційної делегації ПЦУ до Греції та євхаристійна єднісь з Олександрійською Церквою

11-14 вересня 2019 року, з благословіння Блаженннішого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України, делегація Православної Церкви України, у складі Високопреосвященнішого Володимира, архієпископа Житомирського і Поліського, протоієрея Валерія Семанцо, настоятеля храму на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» (м. Київ), протоієрея Василя Лила, настоятеля храму на честь святителя Миколая Мирлікійського (м. Боярка), здійснила візит до Митрополії Лангадасу (Вселенський Патріархат), що знаходиться на території Грецької Республіки.

На запрошення Високопроеосвященнішого Іоана (Тасьяса), митрополита Лангадасу, Літії та Рендіни, делегація Православної Церкви України взяла участь в урочистому богослужінні з нагоди храмового свята у селі Осса, поблизу Фессалонік. Місцева церква споруджена на честь святої новомучениці Кіранни, яка мешкала тут і постраждала за Христа 1751 року від гнобителів мусульман. 11-12 вересня у храмі були відправлені Всенічна та Божествненна Літургія. У Богослужінні, окрім ієрархів Константинопольського Патріархату, Елладської Православної Церкви, Православної Церкви України, взяв участь ієрарх Олександрійської Православної Церкви, Хризостом (Карангуніс), єпископ Мозамбікський. Ця Божественна Літургія має велике значення для нашої Помісної Церкви, адже участю у ній архієрея з Південної Африки була засвідченна євхаристійна єдність, а, отже, і фактичне визнання Православної Церкви України ще однією Помісною Церквою – Патріархатом Олександрії та всієї Африки.

Під час візиту офіційної делегації Православної Церкви України до Грецької Республіки 12 – 14 вересня відбулася низка зустріченй з церковними ієрарахами: з митрополитом Фессалонікійським Анфимом (Руссасом), митрополитом Лангадаським Іоаном (Тасьясом) та митрополитом Іринопольським, іпертимом Східної Танзанії та Сейшел Димитрієм (Захаренгасом), Олександрійський Патріархат. Сторони обговорили становище Православної Церкви України. Делегація Православної Церкви України висловила подяку згаданим ієрахам за молитви і підтримку прагнень православних віруючих нашої Церкви.

13 вересня 2019 року делегація Православної Церкви України звершила молебень у монастирі преподобнї Феодори Солунськох біля раки мощей преподобного Давида Солунського.

В заключний день візиту, 14 вересня 2019 року, з благословення Високопроеосвященнішого Іоана, митрополита Лангадасу, Літії та Рендіни, українське духовенство взяло участь у Богослужінні з нагоди храмового свята на честь Воздвиження Чесного Животворчого Христа Господнього у селищі поблизу міста Лангадасу (настоятель – протоієрей Клавдіос). У Літургії взяв участь намісник монастиря Святої Трійці (с. Пенте Врисіс) архімандрит Амвросій (Путукіс).

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.