30-а річниця відродження Київської Академії

9 жовтня, коли Православна Церква вшановує святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, Київська православна богословська академія відзначає свій Актовий день, адже її студентський храм, названий на честь Апостола любові, сьогодні відзначає своє престольне свято. З цієї нагоди в КПБА сьогодні відбулися урочисті заходи.

Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі очолив Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у співслужінні єпископату, духовенства нашої Церкви, зокрема викладачів, студентів та аспірантів КПБА у священному сані, а також братії монастиря. Митрополит Епіфаній, звертаючись до присутніх наприкінці літургії, нагадав, що саме з академічного храму Іоана Богослова, який було освячено 306 років тому, відновлювалося життя славетної Свято-Михайлівської чернечої обителі.
Після літургії було завершено Хресну ходу, а далі в Актовій залі Академії відбувся урочистий захід за участю ректорів та викладачів провідних вищих навчальних закладів України. У святковому Богослужінні та актових урочистостях взяв участь багаторічний викладач, керівник студентського хору, інспектор Академії, настоятель храму на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” митрофорний протоієрей Валерій Семанцо, котрий стояв біля витоків її відродження, розпочавши викладацьку працю ще 30 років тому у стінах Києво-Печерської лаври. На згадку про ті часи отець Валерій подарував Академії віньєтку з першого випуску Духовної школи.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.