День ангела Предстоятеля Української Православної Церкви

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 25 травня 2020 року звершив Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди дня пам’яті свого небесного покровителя – святителя Епіфанія, єпископа Кіпрського.

Предстоятелю Православної Церкви України співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, єпископ Васильківський Лаврентій, єпископ Білогородський Іоан, єпископ Шепетівський Адріан, єпископ Одеський і Балтський Павло, екзарх Вселенського Патріарха архімандрит Михаїл, всечесна братія обителі та запрошене духовенство, у числі якого був благочинний Святошинського та Голосіївського районів міста Києва, настоятель храму на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” протоієрей Валерій Семанцо.

За богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

Після літургії та подячного молебня від імені Священного Синоду, архіпастирів, духовенства та мирян Предстоятеля з Днем тезоіменитства привітав секретар Священного Синоду митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Услід за словами привітань на знак духовної єдності владика Симеон подав Його Блаженству просфору, а також подарував букет квітів.

У свою чергу Митрополит Епіфаній висловив вдячність за вітання та наголосив на необхідності і надалі ревно розбудовувати єдину помісну Українську Православну Церкву.

Окрім того, з нагоди 40-річчя від Дня народження Його Блаженство нагородив намісника Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископа Агапіта орденом святого архістратига Божого Михаїла I ступеня.

Урочиста відправа завершилася багатоголосим козацьким многоліттям Блаженнійшому владиці.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.