Архіпастирський візит до нашого храму з нагоди свята Різдва Христового

10 січня 2021 року, в Неділю після Різдва Христового, з благословіння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, секретар Київської Митрополії ПЦУ та намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт очолив Божественну літургію у столичному храмі на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело».
Його Високопреосвященству співслужили виконуючий обов’язки настоятеля храму протоієрей Роман Музика, клірики храму та запрошене духівництво.
Після прочитання Святого Євангелія архієпископ Агапіт звернувся до присутніх у храмі з словом проповіді.
Під час Літургії лунала Всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).
Наприкінці Літургії владика привітав священнослужителів та усіх присутніх із воскресним днем та святом Різдва Христового, подякував усім за спільну молитву та передав благословіння Блаженнішого Митрополита Епіфанія.
Від імені кліриків та вірян храму отець Роман Музика подякував архієпископу Агапіту за візит та подарував святу просфору і квіти.
Згодом Його Високопреосвященство вручив нагороди від Предстоятеля ПЦУ українським воїнам-добровольцям, мешканцям Святошинського району столиці.
Мойсеєнко Андрій, командир Добровольчої козацької роти спецпризначення імені Тараса Шевченка Київського козацького полку був нагороджений орденом Архістратига Михаїла ІІ ступеня.
Бійці Добровольчої козацької роти імені Тараса Шевченка – Гром Світлана, Паткевич Костянтин, Дажук Дмитро, Вовнянко Дмитро, Хозеєв Сергій були відзначені медаллю Православної Церкви України “За жертовність та любов до України”.
Також вихованці Недільної школи храму привітали усіх різдвяними віншуваннями та колядками. А Високопреосвященніший владика Агапіт благословив діток і вручив їм святкові подарунки.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.