Храмове свято у Феодосіївському монастирі

У день свята перенесення мощей преподобного Феодосія Печерського, 27 серпня 2022 року, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у Свято-Феодосіївському ставропігійному чоловічому монастирі міста Києва.
Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Бориспільський Антоній, намісник монастиря архімандрит Макарій, братія обителі та запрошене духовенство, у числі якого був благочинний Святошинського і Голосіївського районів м. Києва, настоятель храму на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” протоієрей Роман Музика.
Блаженніший Митрополит Епіфаній під час Богослужіння возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці. Також лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.
Після урочистої відправи відбувся святковий Хресний хід навколо храму.
Митрополит Епіфаній, звертаючись до братії монастиря та вірян, привітав їх із храмовим святом та виголосив Першосвятительське слово.
Також Митрополит Епіфаній відзначив захисників Батьківщини медаллями «За жертовність і любов до України», а меценатів та благодійників монастиря – високими церковними нагородами.
На завершення святкування намісник монастиря ігумен Макарій від імені братії та громади висловив вдячність Блаженнішому Митрополиту Епіфанію за візит та духовну опіку й підніс просфору та букет квітів.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.