20-річчя архієрейської хіротонії Митрополита Паризького і всієї Франції Мішеля (Ляроша)

12 травня 2016 року минуло 20 років архієрейської хіротонії Митрополита Паризького і всієї Франції Мішеля (Лярош). З волі Божої, Його Преосвященство та клірики французької єпархії зустріли цей ювілей у Києві, куди приїхали назагальноцерковні урочистості. Але Владика Мішель прагнув розділити радість цієї події і на рідній кафедрі. Тому на його запрошення Паризьку єпархію УПЦ-КП відвідала офіційна делегація нашої Церкви на чолі з Високопреосвященнішим Іларіоном, архієпископом Рівненським і Острозьким, Головою Управління зовнішніх церковних зв’язків. До складу делегації увійшли архімандрит Кіріон (Інасарідзе), заступник Голови Управління зовнішніх церковних зв’язків, а також настоятель храму Ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” протоієрей Валерій Семанцо, Голова Місійного відділу УЗЦВ.
У п ‘ ятницю, 18 листопада, в колишній королівській резиденції Шато-дю-Валь, що у місті Сен-Жермен-ан-Ле, відбулося урочисте прийняття, на якому окрім поважних гостей з України були присутні клірики та миряни єпархії Франції, а також представники православного Деканату Італії.
У неділю, 20 листопада, у кафедральному храмі Паризької єпархії на честь Покладення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці, розташованому у муніципалітеті Вокрессон (15 км від столиці Франції), відбулася святкова Божественна літургія, яку очолив Високопреосвященніший Мішель, Митрополит Парижу і всієї Франції. Йому співслужили архімандрит Кіріон (Інасарідзе), протоієрей Валерій Семанцо, представники Деканату Італії, а також місцеве духовенство.
Від імені Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та всієї повноти Української Православної Церкви Київського Патріархату Владика Іларіон поздоровив митрополита Мішеля з 20-ю річницею архієрейської хіротонії та
вручив йому церковну нагороду – орден святого Архістратига Божого Михаїла.

 

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.