Почесні гості з Австралії відвідали Борщагівські святині

2 серпня 2018 року , в день пам’яті святого пророка Божого Іллі, у храмі на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” була відправлена Божественна Літургія.

У Богослужінні взяли участь гості з Австралійського континенту: настоятель парафії святого Сави Калімноса (Українська Православна Церква Київський Патріархат, Сідней) протоієрей Сава Піззаніс, а також голова Парафіяльної ради зазначеної церкви пан Константинос Велліс. Духовенство і більшість парафіян цієї релігійної громади належать до грецької діаспори, хоча є представники й інших національностей, серед них є чимало українців. Саме для них у церкві святого Сави у Сіднеї щомісяця звершується Літургія українською мовою.
Наприкінці служби у Борщагівському храмі було відправлено молебінь до святого пророка Іллі. Також настоятель, отець Валерій Семанцо, подякував почесним гостям за візит і спільні молитви, побажавши їм успіхів у розбудові парафій Київського Патріархату в Австралії і закликавши на них Боже благословення.
Цього ж дня представники Сіднейської парафії у супроводі о. Валерія відвідали інший храм Святошинського благочиння – на честь Введення до Храму Пресвятої Богородиці (вулиця Ромена Ролана). Місцевий настоятель, протоієрей Сергій Петленко радо зустрів дорогих гостей і ознайомив їх із перебігом будівельних робіт церковної споруди. Під час спільної бесіди українського і австралійського духовенства обмінялися цінним досвідом парафіяльного життя. Отець Сава і пан Константинос висловили подяку за тепле прийняття і можливість спільної молитви.

Опубліковано у Статті. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.